НОВЕ АКТИВНОСТИ ДРУШТВЕНОГ ЦЕНТРА У ПАЛИЛУЛИ
24.04.2013

Захваљујући пројекту Друштва за развој деце и младих - ОТВОРЕНИ КЛУБ и подршци Градске општине Палилула, Фондација Новак Ђоковић донирала је 10 бицикала деци, ученицима основне школе „Сретен Младеновић-мика“ и средњих школа који живе у насељу „Црвена Звезда“. Овим поводом, у Друштвеном центру у насељу „Црвена Звезда“ ул.Душана Поповића бб, организована је пригодна свечаност. О раду Фондације  Новак Ђоковић говорила је Горана Џуџа Јаковљевић, пројектни менаџер. Након честите Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула, награђене ученике поздравили су и  Олгица Бајић, председница Друштва за развој деце и младих и Јасмина Станковић, директорка основне школе „Сретен Младеновић-Мика“.

„Пре свега желео бих да захвалим Фондацији Новак Ђоковић која је подржала пројекат Друштва за развој деце и младих - ОТВОРЕНИ КЛУБ, организације која је наш добар парнер на програмима у раду са децом- рекао је председник општине Палилула Бобан Џунић. Недавно смо учествовали у креирању новог програма рада Друштвеног центра, овде у насељу „Црвена Звезда“ у оквиру пројекта “Развој друштвених центара у југоисточној Србији”. Центар је прилагођен новим потребама које постоје у локалној заједници и отворен је за различите циљне групе.

Развојно-образовни центар који се налази у Градској општини Палилула део је мреже засебних друштвених центара у седам општина Региона: Пирот, Прокупље, Лебане, Бојник, Сурдулица, Владичин Хан, Палилула, који одговарају на потребе локалних заједница кроз досезање чланова заједнице и пружање подршке, усмеравајући свој рад на иновативне развојне и образовне услуге. По речима Тамаре Симоновић, пројект менаџера уважавају се принцип инклузивности у раду друштвеног центра, осмишљавају се програми на укључивању и друге неромске деце.

Познато је да на територији Градске општине Палилула, која има више од 75.000 становника, по извештају Центра за социјални рад, живи више од 50 одсто корисника социјалне помоћи Града Ниша. Палилула је на зачељу општина у Србији по просеку примања становника али не и по пројектним идејама и реализованим пројектима уз подршку ЕУ.

Упркос овим параметрима ново руковоство општине, по речима Џунића не посустаје, Утемељило је Акциони програм са визијом развоја до 2016 по којем ће наша општина Палилула бити „економски развијена заједница, интегрисана у глобалне токове, атрактивна за живот и рад, коју карактерише флексибилно тржиште рада, конкурентни људски ресурси и богат културни идентитет“.

Путем пројеката и пројектних идеја, који налазе донаторе, успешно остварујемо зацртане планове развоја свих делова општине.